Reklam
Reklam
3 Haziran 2021

AKSARAY'A MODERN PAZAR ALANLARI

Aksaray Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları başlatılan Kurtuluş Semt Pazarının üzeri kapatıldı.  

Modern kent yapısının bir gerekliliği haline gelen kapalı semt pazarlarında vatandaşlara ve Pazar esnaflarına iklim koşullarından etkilenmeden alışveriş yapabilme imkanı tanınıyor.

Aksaray Belediyesi ekipleri de Kurtuluş semt pazarı gibi uzun yıllar boyunca kullanılan Pazar alanlarının üzerini çelik konstrüksiyonlarla kaplıyor. Kurtuluş semt pazarındaki pazarcı esnafları ve vatandaşlar Pazar alanının yenilenmesi talebini Belediye Başkanı Evren Dinçer’e iletmişti. Başkan Dinçer, Kurtuluş Mahallesine yönelik yaptığı bir ziyaret esnasında Pazar alanını da gezdi. Yanında bulunan Başkan Yardımcılarına ve birim müdürlerine Pazar alanının yenilenmesi için talimat vermişti.

Belediye ekipleri Pazar alanında bulunan eskimiş ve ömrünü tamamlamış yarı açık çatı aksamını söktü. Ardından Pazar alanının alt yapı eksiklikleri giderildi. Gelinen süreç içerisinde de çelik konstrüksiyonlarla Pazar alanının üzeri kapatıldı.

Pazar esnafının ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına hızlı bir şekilde gerçekleşen yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Üzeri kapatılan Pazar alanının zemin betonu atıldıktan ve gerekli işaretlemeler yapıldıktan sonra hizmete açılması planlanıyor.

Yenilen yüzü ile hizmet verecek olan Pazar alanının yeni görüntüsü eski halini bilen mahalle sakinleri ve Pazar esnaflarından takdir topluyor. Mahalle sakinleri ve Pazar esnafları Belediye Başkanı Evren Dinçer’e ve ekiplerine teşekkür ediyor.


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı