Reklam
Reklam
1 Mayıs 2020

Aksaray Belediyesi'nin Koronavirüs Karnesi

1 Aralık 2019 Tarihinde Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19(Koronavirüs)’un , 10 Mart 2020 Tarihinde Türkiye’ye giriş yapmasıyla birlikte tüm ülkede koronavirüse karşı adeta seferberlik başlatıldı. Peki Aksaray Belediyesi Covid-19 ile mücadelede neler yaptı ve yapıyor?

Gelin Beraber inceleyelim.. Covid-19’un ülkemize girdiği ilk günden bu yana Aksaray Belediyesi, yayınlanan kararnameler gereği alınan önlemlerin yanı sıra , gerek kapalı alan, gerekse açık alan dezenfekte işlemlerini had safhada tutarak ilerletmeye devam ediyor.

İlk olarak Halk otobüsleri ve köy dolmuşlarından başlayarak, Belediye Binası, Aksaray Üniversitesi Binaları, Banka Şubeleri, İş Hanları, Kuaförler, Cami ve mescitler, Abdulkadir Üçyıldız Huzur Evi, Aksaray Özel Bakım Evi gibi alanları dezenfekte etmeye başlayan Aksaray Belediyesi, aynı zamanda 15 Temmuz Milli İrade Meydanı gibi halkın yoğunlukla kullandığı alanları, Otobüs duraklarını, Çöp Konteynerlarını dezenfekte ederek Açık Alan dezenfekte işlemlerini de sürdürdü.

Ve halen Sürekli döngü şeklinde sürdürmeye devam ettiğini görmekteyiz. Yine halkın sürekli hijyen içerisinde kalması ve ellerini sürekli dezenfekte edebilmesi için yoğunlukla kullanılan sokak, cadde, Resmi Kurumlar, Pazar alanları ve İş Hanlarına El Dezenfektanı Standları kurarak aynı zamanda günlük kontrolünü yaparak Covid-19’a karşı mücadelesinde ne kadar ciddi olduğunu da göstermekte..

Tüm bu çalışmaların üzerine bir de Kadınlara meslek edindirme kursları verilen Akmek bünyesinde kurulan ekiple, Seri Maske üretimine geçen Aksaray Belediyesi, virüsün yayılımını engellemek adına gerek pazar alanlarında , gerekse çarşı merkezi içerisinde hem esnaflara, hem vatandaşa maske dağıtımı gerçekleştiriyor.

Vatandaşlar bu maskeyi aynı zamanda Belediye binasından da temin edebiliyor. Bunların yanı sıra personel sağlığını da korumak üzere Cumhurbaşkanlığınca Resmi Gazete’de yayınlanan kararname gereği Hamile olan, Kronik hastalığı olan , 65 yaş üstü personellere idari izin ve personel geneline esnek çalışma tedbirlerini alarak vatandaşa verdiği hizmetleri aksaklığa uğratmıyor..

Son günlerde sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük ilgiyle karşılanan #EvdeKalAksaray sloganıyla sosyal medya etkinlikleri düzenleyen Aksaray Belediyesi, Aksaray halkının evde kalması adına duyarlılık oluşturmayı da bırakmıyor.

Son olarak Biz vatandaşların üzerine düşen görev ise bütün bu emeklerin boşa gitmemesi ve Covid19’u üzerimizden en yakın zamanda def etmek için zorunlu olmadıkça, önemli işimiz yoksa #EvdeKalarak dışarıya çıkmamak, çevremizdekilerle yakın temastan kaçınmak, kalabalık ortamlara girmemek, Hijyen kurallarına uymak ve doğru beslenmek..

VERİLEN TÜM BU EMEKLERDEN DOLAYI AKSARAY BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER BEY’E, İLGİLİ BİRİM MÜDÜRLERİNE VE PERSONELLERİNE TEŞEKKÜR EDER, ALLAHIN İZNİYLE BU VİRÜSÜ EN YAKIN ZAMANDA İLİMİZDEN VE ÜLKEMİZDEN ATMAYI TEMENNİ EDİYORUZ..

Özel Haber _ Aksaray Aktif Haber 

3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı