Reklam
Reklam
16 Ekim 2021

ATSO GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİ TAMAMLANDI

BAŞKAN GÖKTAŞ “ELEKTRİK İHTİYACIMIZI GÜNEŞ KARŞILAYACAK”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Yönetim Kurulunun göreve geldiklerinde hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerden birisi olan güneş enerjisi tamamlanarak elektrik üretimine başladı.

ATSO Hizmet Binasının arka kısmındaki alana otopark üstü panellerin döşendiğini ve elektrik üretimine başlandığını belirten ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da; “ Göreve geldiğimiz sürenin en başında şehrimizde güneş enerjisini yaygınlaştıracak bununla ilgili araştırmalar ve projeler hazırlayacağımızı belirtmiştik.

Bugün hedeflerimizin arasında yer alan bir projemizi uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz. Oda hizmet binamızın arka kısmında yer alan arazimize otopark üstü paneller döşeyerek güneşten elektriğimizi üretmeye başlamış bulunuyoruz.

Bundan sonraki süre zarfında artık odamızın elektriğini doğal kaynak olan güneşten elde edeceğiz. Böylece odamız yüksek elektrik maliyetlerinden kurtulmuş olacaktır.

Bundan birkaç yıl önce şehrimizde yapılan fizibilite çalışmalarında ve diğer bölgelerde yapılan fizibilite raporlarında Türkiye’de en verimli güneş ışınlarının düştüğü şehirlerin başında Aksaray’ın geldiğini belirtmiştik.

Böylesine verimli enerjinin sağlandığı bir konumda iş dünyası olarak daha fazla faydalanma sağlanmalı bu tür projelere daha çok önem vermeliyiz. İnşallah bu projemiz örnek olacak ve Aksaray’ın güneşi elektriğini karşılayacaktır.

Projemizin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum”Dedi.


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı