Reklam
Reklam
1 Şubat 2021

BAŞKAN ALTINSOY, “AKSARAY’A 18 YILDA SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI’’

2020 yılında sağlık alanında 184 milyon liralık yatırım yapıldığını aktaran AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “AK Parti hükümetleri olarak insanımıza verdiğimiz sağlık hizmetini devletin sağladığı bir lütuf değil, bir hakkın teslimi olarak görüyoruz” dedi. 

AK Parti iktidarından önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyrukları, rehin alınan hastaları hatırlatan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Artık o günleri ülke olarak geride bıraktık. Aksaray’ımıza 18 yılda sağlık alanında büyük yatırımlar yapıldı. Devlete ait hastaneleri tek çatı altında topladık.

Özel kuruluşlardan yararlanma imkânı getirdik. Kamu veya özel demeden hastanelerin kapısını herkese açtık. Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması ve yenilenmesi, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetleri yürütebilmek için bütçeden sağlığa ayrılan payı yükselttik.

Hastanelerimizi modern imkânlara ve fiziki şartlara haiz, aynı zamanda hizmet sunum kalitesi bakımından da birinci sınıf hastaneler haline getirdik. Sağlık alanında getirdiğimiz yeni anlayışla koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırdık. Aksaray ve ilçelerinde son teknolojiye sahip, modern sağlık tesisleri yapıldı. Yeni hastaneler inşa edilirken mevcut hastanelerimizin bakımı da yapılıyor, sağlık personeli ihtiyacı da ortadan kaldırılmaktadır.

Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforları ile buluşturuldu. Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürüldü. Sağlık alanındaki yatırımlarımız 2020 yılında da tüm hızıyla devam etmiştir.

Bu çerçevede toplam bedeli 184 milyon TL olan Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin 200 yataklı ek binası, 10 yataklı Sultanhanı İlçe Entegre Hastanesi, Ortaköy 9 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmeti ve Gülağaç Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, 112 (T11+4AHB+112 ASH), Merkez Paşacık Aile Sağlığı Merkezi, 112 ASH (6 HEK. ASM+112 ASH), Merkez Bağlıkaya Aile Sağlığı Merkezi 3 AHB, Merkez Cumhuriyet Sağlıklı Yaşam Merkezi gibi 7 adet projemizin birçoğu hizmete sunulmuş, az bir kısmı da bitme aşamasına gelmiştir.

AK Parti olarak her şeyin en iyisine layık olan Aksaray’ımız, ülkemiz ve milletimiz için, memleket işi gönül işi diyerek hizmet üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.

Yatırımların memleketimize kazandırılmasında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, milletvekilimize, teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı