Reklam
Reklam
5 Şubat 2021

BAŞKAN ALTINSOY, “SİVİL ANAYASA ÜLKEMİZ İÇİN ELZEMDİR"

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni bir anayasayı tartışma zamanı geldi” açıklamasına ilişkin, “Türkiye’nin altında sivillerin, milli iradenin imzası olan bir anayasayı hak ettiğinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası “Türkiye’nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir” dediğini anımsatan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Cumhurbaşkanımızın yeni bir anayasa, sivil bir anayasa çıkışı hepimizi sevindirdi. MHP lideri Sayın Bahçeli bu sürece destek verdi” dedi.

Mevcut anayasaya 1960 darbesinin ruhunun verildiğini, 80 darbecilerinin de bunun üzerine bir anayasa inşa ettiğini aktaran Altınsoy, o günden bugüne anayasanın 19 kez değişikliğe uğradığına değindi.

Bu anayasayla bir şekilde ülkede yönetimi devam ettirdiklerini anlatan Altınsoy, “Daha müreffeh, özgürlükçü, sivil ve demokratik ülke açısından sivil iradenin siyaseti bilen, halkın içerisinden olan kişilerin ortaya koyacağı çerçeve bir anayasanın, bugünkü yöneticilere faydası olduğu gibi yarınlarda bu ülkeyi yöneteceklere de çokça faydası olacağına inanıyoruz. Sivil anayasa sürecinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı