Reklam
Reklam
14 Nisan 2020

Başkan Evren Dinçer'den Gençlere Yepyeni Bir Mekan

Aksaray Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı içerisinde yapımı tamamlanan Gençlik ve Bilim Merkezi Korona Virüs tedbirlerinin kalkması ile gençlerin hizmetine sunulacak.

Hizmete açılması ile gençlerin yeni uğrak noktası olması planlanan Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı içerisinde inşa edilen Gençlik Merkezi 3615 metrekare kapalı alana sahip ve farklı etkinliklerin yapılabileceği bölümlerden oluşuyor.

Gençlik Merkezinde, gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkân oluşturuldu. Gençlerin yüksek teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri için her türlü imkânın düşünüldüğü Gençlik ve Bilim Merkezinde gençler için İHA ve SİHA eğitimleri ile ilgili kurslar düzenlenecek.

Burada verilen eğitimlerle gençlerin insansız hava aracı veya model uçak teknolojisini öğrenme, uçurma yeteneğini kazanma ve üretiminde rol alma yeteneğine kazandırılacak. Ayrıca gençler bu alanda kurulan laboratuvarları AR-GE amaçlı kullanarak geleceğe yönelik yüksek teknoloji imkanlarıyla üretim yapma becerisi elde edecek.

Toplamda 3615 metrekare alan içerisine kurulan Gençlik ve Bilim Merkezi içerisinde kurulan çocuk bilim merkezinde çocuklara eğlenceli ve etkileşimli bir ortam hazırlandı. Gençlik ve Bilim Merkezinin zemin katında dizayn edilen çocuk bilim merkezinde kum sarkacı, dev piyano, su futbolu gibi 21 farklı etkinlik alanı oluşturuldu.

Çocuklar için oluşturulan bu alanda çocukları, bilim ve teknolojiyle buluşturmak, bilimsel merak ve öğrenme isteği uyandırmak, yeni fikirler üretilmesine imkân sağlamak amaçlanıyor. Yine aynı katta vatandaşların istifadesine sunulmak üzere 500 kişilik bir konferans salonu yapıldı. Bu salon ile öğrencilere, öğretmenlere, ebeveynlere yönelik söyleşiler, konferanslar, tiyatro faaliyetleri ve drama çalışmaları düzenlenecek.

Toplamda 4 kattan oluşan Gençlik ve Bilim Merkezinin 1. Katında 120 metrekaresi kapalı 120 metrekaresi açık hale getirilebilen Bilim Temalı Çocuk Kütüphanesi ve atölyeler kuruldu. Yine aynı katta E-Game, Robotik Kodlama Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Steam Atölyesi, Açık Yetişkin Kütüphanesi yer alıyor.

Gençlere sesiz bir ortamda ders çalışma alanının da oluşturulduğu Gençlik ve Bilim Merkezinde 90 metrekare kapalı alanda yapılan Sessiz Kütüphane ile gençlere çalışma odaları yapıldı. Gençlerin sabırsızlıkla beklediği Gençlik Merkezi Korona Virüs tedbirlerinin kalkması ile birlikte gençlerin hizmetine açılacak.

Gençlik Merkezinin hizmete açılması ile Gençlerin yeni uğrak noktası olacağının vurgulayan Belediye Başkanı Evren Dinçer yaptığı açıklamada; ‘’ Sürekli gelişen bir dünyada gençlerinde kendilerini geliştirmeleri için onlara imkân sunmak gerekir. Bizlerde gençlerin kendilerini geliştirebilme imkânı bulabilecekleri bir Gençlik ve Bilim merkezi tasarladık. Yaptığımız bu çalışmayı gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda onlardan fikir alarak dizayn ettik.

Dünyanın ve ülkemizin gündeminde olan Korona virüs tedbirlerinin kalkması ile birlikte bu merkezimizi gençlerin hizmetine sunacağız.’’ Dedi. 

3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı