Reklam
Reklam
2 Haziran 2021

BELEDİYE BAŞKANI EVREN DİNÇER İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE GÜLDÜRDÜ

Aksaray Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan toplu iş sözleşmesi ile 1200 işçinin haklarında iyileştirmeler yapıldı.  

İki yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesini Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Aksaray Hizmet İş Şube Başkanı Yasin Emekli karşılıklı olarak imzaladı. Aksaray Belediyesi hizmet binasında yapılan imza töreni ile işçilerin yüzü güldürüldü. 

Yapılan toplu iş sözleşmesi ile işçilerin ekonomik ve özlük haklarında ciddi anlamda iyileştirmeler yapıldı. Sözleşmeye göre işçilerin yevmiyeleri 119.25 TL’den 140,80 TL’ye çıkarılırken, toplam 30 günlük ilave tediye verilmesi konusunda mutabakata varıldı. Sözleşme kapsamında yemek yardımı, çocuk yardımı, bayram harçlığı, yakacak, eğitim, evlenme gibi durumlarda ödenen ücretlerde iyileştirmelere gidildi. Yapılan yeni düzenlemelerle Belediyeye ait şirketler bünyesinde çalışan bekar personel en az 3 Bin 344 lira, evli ve eşi çalışmayan 2 çocuk sahibi personel 3 Bin 793 lira maaş alacak.  

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Hizmet İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesinde işçilerin özlük haklarında iyileştirmelere gidildiğini belirterek hayırlı olması temennilerinde bulundu.  

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Yasin Emekli de yaptığı açıklamada Başkan Dinçer’in işçi haklarındaki yaptığı iyileştirmelerden dolayı teşekkür etti.  


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı