Reklam
Reklam
3 Haziran 2021

BİSİKLET KÜLTÜRÜ ŞEHİR GENELİNE YAYGINLAŞIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste bisiklet kültürünün yerleştiğini ve yapılan yeni çalışmalarla bu kültürün şehir genelinde de yerleşmeye başladığını söyledi.  

ASÜ’de, “Dünya Bisiklet Günü” kapsamında, Akıllı Bisiklet Sistemine kayıtlı idari ve akademik personel arasında en uzun süre bisiklet kullanan ilk beş isme belge ve madalya takdim töreni düzenlendi.

Törende konuşan Rektör Şahin, kampüsteki bisiklet kullanımının kurdukları sistemle birlikte geliştiğini söyledi. Buradaki çalışmanın şehir genelini kapsayacak biçimde yaygınlaştığına dikkat çeken Prof. Şahin, “Üniversitemizin katkılarıyla bir fizibilite çalışması yapıldı ve ardından Aksaray Belediyesi, şehir geneli için bisikletli ulaşım çalışmasına başladı.

Bu projenin Üniversiteye ulaşan bir kısmı da olacak. Bisiklet kültürü Üniversitemizde yerleşti, şehirde de kısa zaman içinde yerleşeceğini düşünüyoruz. Böylesi çalışmaların ardından Aksaray, çevreci uygulamaların öne çıktığı şehirlerden birisi haline gelecek” dedi.

Kampüste 10 binin üzerinde bisiklet kullanıcısı olduğunu ve ASÜ ailesinin neredeyse yarısının bisikletli ulaşımı tercih ettiğini de vurgulayan Şahin, “Gerek öğrencilerimiz gerekse personelimiz bisikletlere büyük bir ilgi gösteriyor.

Daha evvel en uzun süre bisiklet kullanan öğrencilerimizi ödüllendirmiştik. Bugün de personelimiz arasında en uzun süre bisiklet kullanan isimleri ödüllendireceğiz. Amacımız, bisiklet kullanımını daha da yaygınlaştırmak” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından belge ve madalya takdimi gerçekleştirildi. Personel arasında en süre bisiklet kullanan ilk beş isim sırasıyla şöyle: Güvenlik Personeli Uğur İlgün, Güvenlik Personeli Serkan Altınkaya, Hukuk Müşaviri Berkant Göçer, Prof. Dr. Murat Kaya ve İdari Personel Uğur Yaşar.

Salgın şartlarına uygun biçimde önlemlerinin alındığı etkinlikte katılımcılar, kampüste mini bir bisiklet turu da yaptı.  


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı