Reklam
Reklam
6 Ağustos 2021

ÇANTA DİKİM ELEMANI KURSU

İlimiz dâhilinde çocuk ve gençlerin sosyal yaşama dâhil edilmeleri ve sosyal yoksunluklarının azaltılması, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesi ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden özellikle uyuşturucu bağımlılığı olmak üzere sosyal olumsuzlukların azaltılması amacıyla hazırlanan ‘‘Bilinçli Gençlik Güvenli Gelecek’’ isimli ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) projesi kapsamında Aksaray Valiliği öncülüğünde; İl Müdürlüğümüz, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 17-24 yaş grubunda bulunan 20 kişiye yönelik “Çanta Dikim Elemanı” mesleğinde ( Hayat Boyu Öğrenme Modüler sisteminde yer alan Kurs Programı Adı “Kumaş Çanta Dikimi” ) kurs düzenlenecektir. 

Çanta Dikim Elemanı Kursu 17 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak olup 22 Eylül 2021 tarihine kadar 22 fiili gün eğitim düzenlenecek olup eğitime katılan kursiyerlere, katıldıkları her tam fiili kurs günü için İŞKUR tarafından kursiyer zaruri gideri olarak 35 TL ödenecektir.

Kurs müracaatları 13 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek olup kursiyer seçmeleri 16 Ağustos 2021 tarihinde Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü binasında saat 10:30’ da yapılacak olup eğitimler Aksaray Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’ nde verilecektir.

Geçerli Bir Mesleğiniz Olsun İster Misiniz?

Mesleği olmayanlara meslek edindirme, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretme amacıyla mesleki eğitim kursları düzenlenmektedir.

Mesleki yeterlilik belgesi verilebilen mesleklerde kursa katılan kursiyerlere MYK Belgesi, verilemeyen mesleklerde kursa katılan kursiyerlere İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı veya Üniversite onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilmektedir.

Kurslara katılan işsizlerden hiçbir ücret alınmamakta; kursiyerlerin zaruri giderlerini karşılamak üzere her fiili eğitim günü için ödeme yapılmaktadır.

Ayrıca eğitim süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primleri ile Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından ödenmektedir.

İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.                                                                               

                                                                                           Mahmut AKKUŞ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı