Reklam
Reklam
25 Haziran 2021

Elektrik faturasını 118 TL indirimli ödeyebilirsiniz!

Pandemi sebebiyle ekonomik olarak zor zamanlar geçiren vatandaşlar, faturalarını indirimli ödemek için araştırmalar yapmaya başladı. Elektrik faturası ödemesinde zorlanan vatandaşlara devletten destek veriliyor. Faturalarını 118 TL daha indirimli ödemek için belirtilen birtakım şartları taşımak gerekiyor.

Devlet maddi açıdan ödemekte zorlanan vatandaşlar için destekler vermeye devam ediyor. Verilen desteklerden bir tanesi de elektrik fatura ödemesi olarak karşımıza çıkıyor. Ödemelerinde indirimden yararlanmak isteyenlerin belirtilen şartları taşıması gerekiyor. İşte o şartlar ve detaylar..

 ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ ŞARTLARI

Elektrik faturası desteğinden faydalanmak isteyenlerin taşıması gereken başvuru şartlar şu şekilde ifade edildi:

Kişilerin 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumunda olduğunu SYD Vakıflarının karar organı Mütevelli Heyetleri tarafından tespit edilmesi gerekiyor.

Kişilerin bakıma muhtaç engelli kapsamında Evde Bakım Yardımı alması gerekiyor.

Kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağlı olarak hayatını devam ettiren kişilerin sağlık raporunun olması gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenlerin güncel elektrik faturası, başvuru dilekçesi ve hanedeki kişilerin T.C. kimlik kartlarının fotokopisi ile başvuruda bulunması gerekiyor.

Fatura desteğinden yararlanmak isteyenlerin başvuruları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde olan Sosyal Hizmetler Müdürlükleri tarafından alınıyor.

3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı