Reklam
Reklam
13 Nisan 2020

İlk online konferansa 20 bin kullanıcı erişti

23 Mart’tan itibaren eğitim öğretim faaliyetlerini uzaktan öğretim modeliyle sürdüren Aksaray Üniversitesi (ASÜ), ilk dijital sosyal etkinliğini de gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’in modere ettiği “Ortadoğu’da Neler Oluyor?” başlıklı online konferansa, yaklaşık 20 bin kullanıcı erişim sağladı. ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal’ın konuk olduğu konferansta, tarihi ve güncel perspektiften Ortadoğu’da yaşananlar değerlendirildi.

Sunumu koronavirüs salgınından önce planladıklarını, ancak salgın nedeniyle dünya gündeminin tamamen farklı bir noktaya evrildiğini belirten ASÜ Rektörü, “23 Mart’tan itibaren Üniversitemiz uzaktan öğretime geçti. Bir aksaklık yaşamadan, 22 bin civarında öğrencimiz ve 900 civarında öğretim elemanımızla sürece devam ediyoruz.

Dersleri olduğu gibi, sosyal faaliyetleri de bu süreçte dijital ortamdan yapıyoruz. Bu sosyal etkinliklerden ilkini de gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi. Hayatın ve dolayısıyla eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerin de bir biçimde devam ettiğini söyleyerek sunumuna başlayan ORSAM Başkanı Prof. Uysal, Ortadoğu’nun kaynadığını ve orada yaşanan her gelişmenin Türkiye’yi çok yakından alakadar ettiği vurguladı.

Bölgede yaşananlara Türkiye’nin uzak kalmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Uysal, Ortadoğu’nun yaklaşık 100 yıldır bir türlü düzene giremediğini, bölgedeki başarısız yönetimler ve dış müdahalelerin bunda çokça etkili olduğunu söyledi.

Konferansta ana gündem maddesiyle ilişkili olarak dünya gündemindeki farklı konular ve Türkiye’nin bu noktadaki duruşu gibi hususlarda da tespitler paylaşıldı.

Yaklaşık 20 bin kullanıcıya erişen konferansta, online ortamdan anlık gelen sorular da yanıtlandı.

3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı