Reklam
Reklam
29 Mart 2021

MHP AKSARAY'DAN ESNAFA CAN SUYU ÖNERİLERİ!

"ESNAFA MADDİ DESTEK SAĞLANMALI, UYGUN KREDİ İMKANI VERİLMELİ ve ESNAFIN BORÇLARI AFFEFİLMELİDİR"  

MHP Aksaray İl Başkanı Av.Mustafa ÇÖLKESEN yaptığı açıklamada; 

 "Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında; Açıklanan ekonomik istikrar kalkanı paketiyle çoğu kesimleri kucaklayan tedbirler hayata geçirilmişse de, halen esnaflarımızın mağduriyeti ve sıkıntısı artarak devam etmektedir.

 Kahvehaneler, lokantalar, yiyecek hizmeti veren işletmeler, düğün salonları, eğlence mekanları, öğrenci servisçileri, berberler, kuaförler, tuhafiyeci ve pazarcı gibi esnaflarımızın çoğunun iş yerleri zorunlu olarak uzun zaman kapalı kalmış, kısmen açılanların ise işleri de oldukça azalmıştır. Sadece paket veya gel-al servisinin yeterli olmadığı lokantalar kısmen de olsa açılmalı ve belli kapasiteyle hizmet vermelidir.

 Zor durumda olan bu esnaflarımızın çok sayıda ödemesi bulunmaktadır. Eğer ciddi çözümler üretilmezse bu insanların çoğunun iflası kaçınılmaz olacaktır.Her ne kadar bazı borçlar kısmen ötelense de, içinde bulunduğumuz zor dönemde iş yapamayan esnafımız bu biriken borçlarının altından kalkamaz duruma gelmiştir.Çoğu esnafımızın kira borcu, SGK ve vergi borcu ile kredi kartı borcu ödenemeyecek durumdadır. Devlete sadakati tartışılmaz olan esnaf ve sanatkarlarımıza bir yılı geri ödemesiz olmak üzere, beş yıl vadeli en az 50 bin TL faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Esnaflarımıza verilecek kredilerde; sicil kayıtları bir defaya mahsus temizlenmeli, esnaftan istenen teminatlar kaldırılmalıdır.

Eğitim-öğretime uzun süre ara verilmesi nedeniyle, mağdur olan servisçi ve kantinci esnafımıza da destek sağlanmalıdır. Kısıtlı kapasiteyle yolcu taşıyan otobüsçü, minibüsçü gibi toplu taşıma yapan esnafımıza ve çalışma zamanı yasaklar nedeniyle kısıtlanan taksici esnafımıza nakit ve yakıt desteği sağlanmalıdır.

 Ayrıca esnafımızın biriken kira borçlarının ödenmesinde devletimiz ve belediyelerimiz tarafından maddi destek sağlanmalıdır. Kredi kartı borçlarının ödenmesinde faizsiz taksit ve erteleme yapılmalıdır. SGK primleri işyerlerinin kapalı olduğu süre için devlet tarafından karşılanmalı, vergi borçları affefilmeli ve özel bankalar da kolay kredi imkanı ile esnaflarımıza destek sağlamalıdır.

 Bizlerin sesini hemşerilerimize duyuran yerel medya ve gazetecilere de maddi destek sağlanmalıdır. Bu süreçte gazete sektörünün gelirleri azalmışken kira, personel maaşı, sigorta pirimi ve vergi gibi giderleri de artmıştır. Bu nedenle yerel basın ve gazetelerin belediyemiz ve devletimizin vereceği daha güçlü bir desteğe ihtiyacı vardır.

 Bu duygularla Koronavirüs tehdidinin şehrimizde ve ülkemizde bir an önce son bulmasını ve esnaflarımızın özlenen güzel günlere kavuşmasını temenni ediyorum. Zor durumda olan tüm esnaflarımıza işlerinde ve ödemelerinde Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Saygılarımı sunuyorum." dedi.


3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı