Reklam
Reklam
3 Mayıs 2021

"ESNAFA MADDİ DESTEK SAĞLANMALI, UYGUN KREDİ İMKANI VERİLMELİ ve ESNAFIN SGK ve VERGİ BORÇLARI AFFEFİLMELİDİR" 

 Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle esnaflarımızın mağduriyeti ve sıkıntısı artarak devam etmektedir. 

Zor durumda olan bu esnaflarımız kira borcunu, SGK ve vergi borcu ile kredi kartı borcunu ödeymeyecek durumdadır. Esnaflarımızın çoğu kredi kartı harcaması ile veya borçlanarak hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır. 

Uzun zamandır işyeri kapalı olan küçük ve orta ölçekli esnaflarımıza (ayrım yapılmadan) kira borçlarının ödenmesinde devletimiz ve belediyelerimiz tarafından nakdi yardımlar yapılmalıdır. 

 Sokağa çıkma yasağının bitimi ile birlikte esnaf ve sanatkarlarımıza ayrım yapılmadan bir yılı geri ödemesiz olmak üzere, uzun vadeli faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır. Esnaflarımıza verilecek kredilerde; sicil kayıtları bir defaya mahsus temizlenmeli, esnaftan istenen teminatlar kaldırılmalıdır. 

Kredi kartı borçlarının ödenmesinde faizsiz taksit ve erteleme yapılmalıdır. SGK primleri işyerlerinin kapalı olduğu süre için devlet tarafından karşılanmalı, vergi borçları affefilmeli ve özel bankalar da kolay kredi imkanı ile esnaflarımıza destek sağlamalıdır.

 Koronavirüsle mücadele sürecinde yapılan kısıtlamalar nedeniyle zor durumda olan tüm esnaflarımıza yasakların kalkması ile birlikte işlerinde ve ödemelerinde Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Saygılarımı sunuyorum.


MHP Aksaray İl Başkanı

Av.Mustafa ÇÖLKESEN

3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı