Reklam
Reklam
23 Nisan 2020

Ramazan Ayı, Bireylerin ve Toplumları Yeniden İnşa Ediyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, manevi değeri yüksek, inananlar için huzur, bereket, diriliş ve kurtuluş anlamına gelen Ramazan Ayına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan Ayının hem bireysel, hem de toplumsal olarak pek çok fırsat ihtiva ettiğini ve bugünlerden en yüksek derecede istifade etmek gerektiğini kaydeden Şahin, “Ramazan, bireysel olarak kulluğun farkına varma, bu dünyadaki varoluş amaçlarını anlama, ömür süreci içerisinde geçip giden günlerin değerlendirmesini yapma gibi öze dönük imkânlar sunmaktadır.

Bu süreçte Kur’an’ın ve Peygamber Efendimizin mesajlarını hakkıyla anlamaya çalışmak ve kulluğun bir yansıması olan ibadetlere, hayatımızın bütününü kapsayacak biçimde hassasiyet ve titizlik içinde yaklaşmak gerekmektedir” dedi.

Bu öze dönük imkânın ötesinde Ramazan’ın birey-toplum ilişkisini düzenleyen bir yanının da olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Paylaşma, yardımlaşma, dayanışma içinde olma, kardeşinin derdi ile derlenme ve nihayetinde etrafını da güzelleştirme gibi hasletler, Ramazanın toplumsal yansımalarıdır” dedi.

Bireyleri ve toplumları müspet manada yeniden inşa eden Ramazan Ayının aynı zamanda bir Kur’an Ayı olduğunu da anımsatan Şahin, vahyi daha iyi anlamaya çalışmak için de Ramazan Ayının büyük bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.

ASÜ Rektörü, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Her anlamda son derece müstesna bir iklimdeyiz.

ASÜ ailesi başta olmak üzere, tüm şehrimizin, ülkemizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan’ını kutluyor;bu rahmet ayının, dünya insanlığının yaşadığı problemlerin çözümüne vesile olmasını diliyoruz.”

3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı