Reklam
Reklam
25 Eylül 2020

REKTÖR ŞAHİN VE AK PARTİ HEYETİ PEYZAJ DÜZENLEMELERİNİ İNCELEDİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste yeşil dokuyu arttırmaya yönelik çalışmaları büyük bir samimiyetle yapmaya devam ettiklerini, belirli bir program dâhilinde süren peyzaj düzenlemeleriyle, kampüsteki yaşam alanlarının çehresinin ciddi biçimde geliştiğini kaydetti.

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Rektör Şahin’i ziyaret etti. Son beş yıl içerisinde kampüste yaptıkları alt ve üst yapı çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgiler aktaran ASÜ Rektörü, konuklarıyla birlikte yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarının yapıldığı alanları gezdi.

Kampüste çim ve ağaçlandırma sahaları dâhil toplam 72 futbol sahası büyüklüğünde bir yeşil alanın olduğunu ve bunun yarısının son beş yıl içerisinde üretildiğini ifade eden Prof. Şahin, “Yürüyüş yolları, park-bahçe-bina çevresi düzenlemeleri, bitkilendirme ve ağaçlandırma, bisiklet yollarının genişletilmesi, çizgilerle düzenlenmesi, güvenli sürüş için tedbirlerin alınması…

Bunların hepsi bir bütünün parçaları ve biz bu hususta önemli bir mesafe kat ettik. Tüm bu çalışmalarımızın bir meyvesi olarak Üniversitemiz, Türkiye’nin en çevreci dördüncü üniversitesi payesini aldı” dedi.

Milletvekili Aydoğdu da yapılan çalışmalar münasebetiyle Rektör Şahin’i ve ekibini kutlayarak, etkileyici bir değişimin medyada geldiğini kaydetti. Şahin, ziyaretin son kısmında yeni akademik yıl ve uzaktan öğretim çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.  

3. Reklam alanı
4. Reklam Alanı
5. Reklam Alanı