TARİHİN EN BÜYÜK MİLLETLERİNDEN OLMAK

TARİHİN EN BÜYÜK MİLLETLERİNDEN OLMAK

image

Bayram Birgin

Köşe yazarı

img

Tarih, zaman akışı içerisinde birçok medeniyeti yok etmiş ve argo bir tabirle kendi çöplüğüne atmıştır. Ayakta kalan milletlere baktığımız zaman, bu milletlerin bir hedef, bir amaç uğrunda birleşen milletler olduğunu göreceğiz. İşte bu milletlerden biri de Büyük Türk Milletidir. Tarihin sayfalarında ne kadar geriye gidersek gidelim göreceğiz ki orada Türk Milletinin ayak izleri mevcuttur. Ve bu millet, her türlü zorluğu aşmış ve bugünlere gelerek neden en büyük milletlerden olduğunu tarih sahnesinde kanıtlamıştır. 

Dünyanın birçok yerine dağılmış, birçok devlet kurmuş olan bu millet, vakti zamanında Anadolu topraklarına gelmiş ve bu toprakları kendine yurt edinmiştir. O günlerden bugünlere kadar birçok olaylarla karşı karşıya kalmış, zor zamanlar yaşamıştır. Her türlü zor zamandan da birlik ve beraberliğinden aldığını güçle çıkmasını başarmıştır.

Tarihin tozlu sayfalarından kafamızı kaldırıp günümüze baktığımızda ise her şeye rağmen zor zamanlarda bir ve beraber olma içgüdüsünü harekete geçiren bu büyük millet, içinde bulunduğumuz olağanüstü durumda da birliğini sağlamayı başarmıştır.

Hepimizin de bildiği gibi 06.02.2023 tarihinde ülkemizi derinden sarsan ve birçok cana mezar olan deprem meydana gelmiştir. Bu yetmezmiş gibi 9 saat arayla bir deprem daha meydana gelmiş ve çok büyük zararlar açmıştır. Birlik olma içgüdüsünü tarihselliğinden alan bu millet, kardeşlerine en hızlı şekilde elini uzatmasını bilmiştir. 

Fakat burada sorulması gerek asıl soru, bu millete bunu yaşatanlar kimdir, kimlerdir? Bu sorunun cevabı ise yıkılan binalarda mevcuttur. Bundan sonra yapılması gereken şey, depremin yaralarını sararken bir yandan da millete bunu yaşatanlardan hesap sormaktır. Bu hesabı soracak yegâne merci ise Türk devletidir. Bu binaların, 3-5 kuruş daha fazla kar etmesi için bu kadar zayıf yapılmasını neden olan kim varsa gerek yargı gerekse Türk milleti önünde hesap vermesi gerekmektedir. Bu vakte kadar Türk milletinin sırtına basarak yukarılara çıkan bu sorumlular, gün gibi ortadadır. Yapılması gerekense bunların ensesinden tutarak yargı önünde hesap vermelerini sağlamaktır. 

Şu an içerisinde bulunduğumuz zor zamanlardan dolayı duygu ve düşüncelerimi kontrol etmekte güçlük çekiyorum. Bu nedenle de söyleyeceklerimi burada bitirmek istiyorum. Bu büyük millet bu zor zamanları devletimizin de yardımıyla aşacak ve yine güçlü olmasını bilecektir. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diliyorum.

Yaralarımızı her zaman olduğu gibi yine biz bize saracak ve umutlu yarınlara yürüyeceğiz. Ve elbette bu zor zamanlarda yanımızda kimin olup kimin olmadığını da asla unutmayacağız.

09.02.2023