8 Temmuz 2025
Kilo ile Kahvaltı Dönemi Başladı!
Çatlak Restoran’dan Aksaray’da Fark Yaratan Konsept
Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine bağlı turistik Selime beldesinde hizmet veren Çatlak Restoran, sıra dışı bir kararla kahvaltı kültürüne yeni bir soluk getirdi. Restoran işletmecisi Beytullah Andıç, geleneksel serpme kahvaltı anlayışını rafa kaldırarak, Türkiye’de ender rastlanan bir uygulamaya imza attı: Kilo ile kahvaltı dönemi başladı.
Hafta sonu gerçekleştirilen lansmanla kamuoyuna tanıtılan yeni kahvaltı konsepti, başta Aksaray’daki kurum müdürleri, STK başkanları ve turizm temsilcileri olmak üzere birçok davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kalabalık bir katılıma sahne olan tanıtımda misafirlere 80 farklı çeşit kahvaltılık sunuldu. Misafirler istedikleri ürünleri tabaklarına bırakarak, yalnızca tüketecekleri kadar gıda aldılar.
"Amacımız İsrafı Önlemek"
Yeni uygulama hakkında açıklamada bulunan restoran sahibi Beytullah Andıç, israfla mücadeleye dikkat çekti. Andıç, “Serpme kahvaltı kültüründe her masaya birçok ürün geliyor fakat büyük kısmı çöpe gidiyor. Biz bu sorunu ortadan kaldırmak için kilo ile kahvaltı modeline geçtik. Misafirimiz tabağına ne kadar almak isterse alıyor, sadece aldığı ürün kadar ödeme yapıyor. Bu hem ekonomik hem de çevreci bir çözüm oldu,” ifadelerini kullandı.
80 Çeşitlik Dev Kahvaltı Büfesi
Çatlak Restoran’ın yeni sistemiyle birlikte misafirler, zengin çeşitliliğe sahip bir kahvaltı büfesinden diledikleri ürünleri seçebiliyor. Peynir çeşitlerinden ev yapımı reçellere, sıcak böreklerden zeytinyağlılara kadar 80’i aşkın ürün sunuluyor. Bu sayede hem yöresel tatlar ön plana çıkarılıyor, hem de müşterilere özgür seçim imkânı tanınıyor.
Turizme Katkı ve Yerel Destek
Tanıtım etkinliğine katılan davetliler, uygulamayı beğeniyle karşıladı. Özellikle Aksaray’ın tanıtımına ve Selime bölgesinin turizm potansiyeline katkı sağlayacak bu tür yenilikçi adımların artması gerektiği ifade edildi. Beytullah Andıç, bu uygulamanın kısa sürede bölge dışından da ilgi göreceğine inandığını belirterek, “İnsanlar farklı ve mantıklı şeylere yöneliyor. Biz de bu boşluğu doldurmak istedik,” dedi.
Aksaray’ın turistik merkezlerinden biri olan Selime beldesinde başlayan bu yeni kahvaltı dönemi, hem yerel halk hem de turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Çatlak Restoran’ın bu yenilikçi adımı, kahvaltı anlayışında ezber bozacak gibi görünüyor.
“9 yıl 22 gün” kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı
“9 yıl 22 gün” kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs tutuklandı
Gece Vakti Silahla Yağma suçundan 1 şahıs tutuklandı
Gece Vakti Silahla Yağma suçundan 1 şahıs tutuklandı
Bayram Birgin; DEMOGRAFİK SAVAŞ 11 Mart 2023
Bayram Birgin; UMUDUN AYAK SESLERİ 1 Mart 2023
Bayram Birgin; TARİHİN EN BÜYÜK MİLLETLERİNDEN OLMAK 12 Şubat 2023
Çiğdem Şenses; Aksaray Belediyesi ulusal ve yerel basın mensuplarıyla programda bir araya gelmiş. 15 Haziran 2021
Çiğdem Şenses; BABALAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.. 20 Haziran 2020
Çiğdem Şenses; Nerede o eski Ramazanlar !! 4 Mayıs 2020